miercuri, 7 aprilie 2010

Arthur Hovhannisian ( Артур Оганесян )



locul 3 la campionatul mondial


Popularitatea sa a trecut demult graniţele micuţei sale ţări Armenia mai apoi chiar şi a Rusiei, devenind unul din principalii antrenori ai Japoniei, fiind primul străin din istoria kyokushinkai onorat cu prestigioasa distincţie antrenor Honbu.

Este important de menţionat că de-a lungul carierei sale sportive a mai practicat şi înotul 8 ani,
4 ani boxul.

Îşi începe cariera în kyokushin din 1990, în patria sa natală Armenia sub conducerea lui sensei Karen Manukean. În perioada ceia oraşul era dstrus complet de război, Armenia se află în stare de asediu, în ciuda acestui fapt necruţător Hovannisian nici pentru o zi nu a lăsat antrenamentele, a îndurat toate greutăţile ba din contra aceasta făcîndu-l mai puternic. Îl citez "Ne antrenam intr-o sală total lipsită de condiţii ( electricitate,apă,căldură ) podeaua sălii era acoperita cu un strat de gheaţă ce se topea la finele antrnamentului din cauza căldurii degajate de corpurile noastre, după care ne flioşcăiam prin apă, nu ne putea opri nimeni din calea noastră"


Blocada din Armenia pentru 3 ani la separat de antrenorul său, chiar şi de lumea kyokushin, nu putea da examene, nu putea progresa, fiind izolat de lumea înconjurătoare.

Din 1993 este primit în prestigiosul club "Busido" din Rusia, format din campioni europeni, în viitor premianţi ai campionatelor lumii. Aici dă examene peste fiecare 3 luni, în scurt timp ajungînd la centura neagră. În perioada anului 1995 participă la 6 turnamente în care de fiecare dată iese învingător.

În 1997 cîştigă cupa Europei trecînd în finală de viitorul triplu campion mondial la K-1 Sammy Schilt. În 2000 este încurajat de clubul său Busido să înfrunte una din cele mai grele teste, 30 de lupte consecutive a cîte 2 minute fiecare, adversarii fiind de talie europeană, din păcate este oprit la al 28-lea la discreţia medicului, nemaiputînd continua din cauza multiplelor traume, astfel bate recordul Rusiei.


La al optulea campionat mondial din Tokio 2003 se situează printre primii 8 cei mai buni. Datorită acestui fapt în 2004 este invitat în Japonia pentru a participa în formatul K-1 unde apără cu succes culuoariile kyokushin, ieşind şi de data aceasta învingător. Din 2005 îş-i schimbă organizaţia, plecînd în Japonia acolo unde a rîvnit toată viaţa. Sub egida noului club japonez se pregăteşte pentru al nouălea campionat mondial în care este unul din favoriţii principali spre a căştiga trofeul, în ultimă instanţă va ridica cea mai înaltă treaptă din viaţa sa locul trei. Această victorie îi va schimba pentru totdeauna viaţa, i se decerenează titlul onorific antrenor principal a Honbu, devine oaspete de onoare la orice competiţie de talie mondială.


ultimate test 100 man-kumite

În ţara soarelui răsare trece peste cea mai mare provocare din cariera de luptător, infernalul test ce se intitulează "ultimate test 100 man kumite" 100 de lupte a căte 2 minue în care trebuie să rezişti pînă la urmă, astfel şi-a pecetluit numele în istoria kyokushin kai kan karate.












"Da într-adevăr mi-a fost greu, dar pînă la urmă rămîn în amintire doar momentele de graţie, faptul că astăzi mă aflu aici în Japonia demonstrează ca nu în zadar am străbătut această cale.
Munceşte din greu, depune suflet în ceia ce faci, şi neaparat vei izbuti "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu