marți, 28 decembrie 2010
Cupa Rusiei La Kyokushin
OSU !!!
Publicat de
Gandrix
la
21:02
0
comentarii
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
campionat kyokushin
THE BEST OF MMA
Publicat de
Gandrix
la
20:51
0
comentarii
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
UFC
"Nijegorodskii Drakon" turneu international Kyokushin
Vă prezentăm materiale video a pătrimilor de finală, a semifinalelor, precum şi lupta pentru locul trei, a turneului comercial internaţional Nijegorodskii Drakon. Acest turneu a adunat cei mai puternici luptători ai Rusiei a diferitor organizaţii kyokushin (Shin, Kan, IKo-1) Lechi Kurbanov, Nesterenko, Eremenko cât şi de peste hotarele ei.
Duelurile au culminat prin tehnică şi forţă, participanţii fiind extrem de puternici iar luptele echilibrate, rezultatul fiind dat la decizia arbitrilor.
Ceea ce mi s-a tipărit în minte este disputa din semifinală dintre doi mari campioni, Roman Nesterenko (campion european, locul 1 Cupa mondială - shinkyokushin) şi Fedorov campion european (Kan) - o incăierare pe viaţă şi moarte, lupta a durat mai mult de 10 min.
partea 1.
partea 2-a.
OSU !!!
Publicat de
Gandrix
la
20:04
0
comentarii
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
Events
Campionatul Rusiei la kyokushin 2010
finala 80 kg
finala 90 kg
OSU !!!
Publicat de
Gandrix
la
19:45
0
comentarii
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
campionat kyokushin
joi, 18 noiembrie 2010
Martial arts cartoons
Publicat de
Gandrix
la
15:02
0
comentarii
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
Karate fun
miercuri, 17 noiembrie 2010
Semnificaţia centurilor în Kyokushin (Black Belt).
Pentru prima dată centurile colorate, diferenţiate de la 1-10 kyu, au fost concepute de către Tadashi Nakamura, unul din ucenicii lui Oyama. Înainte au existat doar trei grade : verde, maro (student) şi negru (maestru). Centura nu este doar o coardă, este un simbol de diligenţă, o recompensă pentru eforturile depuse.
Un examen de grad, la nivelul următor nu poate fi considerat doar o demonstraţie a stării tehnice sau fizice. Trebuie să se de-a dovadă că culoarea centurii se potriveşte cu nivelul de maturitate prin care devenim cu fiecare treaptă mai judicioşi, mai echilibraţi, conştienticioşi.
Nu trebuie să fii tentat de a trece cît mai rapid prin toate gradele, de la început înveţi să te tîrîi, după care a merge. Fiecare centură îşi are timpul ei. Cel mai mare duşman a unui karateka „deşertăciunea”(orgoliul).
Cel mai important principiu –răbdarea, voinţa.
Trebuie doar să fii răbdător zi de zi pentru a repeta la nesfîrşit elementele de bază, la prima vedere banale, în care nu vedeţi de la început nici aplicare practică. Răbdarea şi disciplina calea spre fericire şi împlinire. În cazul în care Karate-ul ar putea fi însuşit cu uşurinţă, şi-ar fi pierdut farmecul şi uzul practic. Cu cît mai mult înaintezi spre „medalie” cu atît mai valoroasă şi atractivă pare. Drumul în karate este asemenea unui circuit etern al vieţii, centura albă începe treptat să se înegrească, de la munca necontenită, sudoare, praf. În sfîrşit ajungi acolo sus unde obţineţi centura neagră, vi se pare că aţ-i atins culmile măiestriei, dar este doar o aparenţă, după un timp centura devine din ce în ce mai albă (deschisă la culoare) şi în cele din urmă revii acolo de unde ai pornit, dar la un alt nivel, cu o nouă suflare. Cercul se începe din nou.
Centura albă-nivelul purităţii şi a potenţialului.
Culorile alb şi negru se întîlnesc foarte rar în natură în starea sa originală. Culoarea albă reflectă undele de lumină ce se conţine într-un spectru întreg, astfel o centură de culoare albă poate fi corelată cu nou veniţii. Tot ceia ce visezi, toate speranţele sunt ascunse în interiorul tău, trebuie doar să le găseşti în tine.
Alb-simbolul purităţii şi a potenţialului ascuns, începătorul nu ştie nimic despre karate, nu are nici o experienţă. Singurul lucru pe care îl coinştientizează-dorinţa de a merge mai departe, prin voinţă şi perseverenţă se poate transforma. El (ucenicul) arată ca o foaie de hîrtie goală pe care maestrul începe să scrie primul său hieoroglif.
Prima centură este cea mai importantă, absoarbeţi ca un burete, aflănd regulile, conceptele mecanismul mişcărilor. De eforturile depuse de voi, străduinţa, concentrarea în timpul învătăturii din perioada incipentă depinde tot parcursul dumneavoastră în karate. Sarcina primordială din această perioadă este învăţarea filozofiei karate, tehnicile de bază, obişnuinţa
frecventarii regulate a sesiunilor de înstruire. Chiar dacă ceva nu funcţionează, nicidecum nu trebuie să renunţaţi. Trebuie să învăţaţi a depăşi durerea si oboseala, nu acceptaţi nici cele mai mici concesii.
frecventarii regulate a sesiunilor de înstruire. Chiar dacă ceva nu funcţionează, nicidecum nu trebuie să renunţaţi. Trebuie să învăţaţi a depăşi durerea si oboseala, nu acceptaţi nici cele mai mici concesii.
Orange belt-nivelul stabilităţii
Simbolizează licărirea primelor zori în cerul din noapte.
Orange cu o dungă albastră (9 kyu)-zorii devreme.
De la primul antrenament centura nu mai este deja albă, ea absoarbe sudoare şi praf, îşi pierde culoare iniţială de aici începe drumul lung ce duce spre tine (autocunoaştere). „Cunoaşte-te pe tine, vei cunoaşte universul”. După cîteva luni de antrenamente centura ucenicului devine mai întunecată. În acest moment el se pregăteşte să ia examenul centurii orange, începi să realizezi că prin prizma antrenamentelor kyokushin antrenezi nu numai trupul dar şi conştiinţa. Un fundament solid este de o importanţă vitală pentru a atinge înăţimi mari. Pînă la momentul examinării sunt stabilite deja obiceiurile de bază, o condiţie fizică bună. Un bărbat începe o nouă etapă a vieţii împletită cu obiective ce trebuie atinse, unde trebuie sa dai dovadă de perseverenţă şi curaj. Centura orange este entuziazmul de la antrenamente, pentru a păstra visul unui viitor mare.
Simbolizează culoarea cerului înainte de răsăritul soarelui.
Coarda albastră cu dungă galbenă 7 (kyu) –simbolizeză prima rază de soare.
Principalul obiectiv la această etapă este căpătarea abilitatii de a te adapta şi de a reacţiona flexibil la tot ce se întîmplă în jurul tău. Cel mai bun mod de a atinge aceste obiective-djiu kumite. (luptă liberă).
Încep să apară primele abilităţi tactice, coinştientizezi modul cel mai bun de combinare a punctele forte si punctelor slabe. În acest răstimp însuşeşti terminologia, lovituriule de bază: block-uri, stances.
Toate acestea vă va permite să însuşiţi tot arsenalul nu ca un set de elemente separate, ci ca un tot întreg.
Dar, mai presus de toate, centura albastră este învaţarea să depăşiţi dorinţa de „ a nu merge la antrenamente azi, o voi face-o mîine”, aceste perioade apar des pe parcursul vieţii, şi este important să le depăşim.
Centura galbenă-Nivelul de aprobare.
Semnifică-soarele răsare ( rising sun).
Centura galbenă cu dungă verde 5 Kyu –apariţia primiilor germeni de la lumina dătătoare de viaţă.
Răsăritul de soare în inima unui discipol înseamnă înflorire spirituală, pregătit de etapele anterioare a antrenamentelor şi educaţiea spirituală. La acesastă etapă elevul înţelege ca principala forţă, energia de impact a loviturilor cu mîinele, sau cu picioarele nu vine de la pumni sau din partea inferioară a piciorului, ci din punctul localizat la nivelul abdomenului, tandem. Cel mai important lucru este să investeşti într-o lovitură toată greutatea corpului tău. Dar este necesar să se menţină o formă fizică adecvată, pentru că chiar dacă veţi învăţa să loviţi prin tandem, o mîină slabă se va rupe la contactul cu inamicul.
Pînă la acest nivel sa pus accentul pe aptitudini fizice-echilibru, stabilitate, coordonare, arsenalul tehnic. Centura galbenă presupune o coinştientizare serioasă în ceia ce priveşte aspectele psihologice a antrenamentelor percepţia, afirmarea.
La nivelul 6-5 kyu trebuie să se înţeleagă că mintea conduce corpul.
Centura galbenă-acesta este ultimul nivel pentru începători.
Centura verde –nivelul emoţional. Sensibilităţii.
Culoarea simbolizează o floare ce a prins petale.
Centura verde cu dungă maro 3 kyu simbolizează floarea în plină putere.
Este nivelul exprimării elanului creator, prima manifestare a cunoştinţelor şi a abilităţilor. Sarcina primordială este de a găsi pacea interioară, te învaţă să accepţi pe ceilalţi aşa cum sunt, devii mai atent la alţii. El înţelege ca forţa fără înţelepciune şi compasiune este distructivă, periculoasă şi violentă. Omul-karate nu trebuie sa fie indiferent de soarta altor persoane.
La acest nivel trebuie să studiezi serios filozofia şi istoria karate, să înţelegi elementele de bază ale fizilologiei umane, tehnicile de respiraţie corecte, precum şi înbunătăţirea arsenalului tehnic. Aici se învaţă a combina tehnica,viteza şi puterea. Ar trebui să se acorde o atenţie cuvenită forţei, kyokushinul este un stil external, forţa joacă un rol important. De asemenea este important să se anticipeze intenţiile inamicului, echilibrul său, respiraţia. Să se folosească tehnicile optimale pentru a produce efectul maxim. Apar primele sclipiri, a stării no mind, cunoscută sub numele „dzanshin” atunci cînd corpul funcţionează perfect, fără nici un efort conştient. Mai mult timp trebuie să se acorde sparring-ului. Necesar pentru a dezvolta curajul, detaşarea în luptă, arta de a ascunde emoţiile, durerea, o armă importantă în arsenalul fiecărui soldat, la fel ca în karate şi în viaţă.
Centura maro (2 kyu), nivelul creativ.
Culoarea copacului, pămintului - maturitatea simbolizează.
Centura maro cu o dungă aurie 1kyu –înţelepciune. La acet nivel forţa, tehnicul, conştiinţa tind spre perfecţiune. Pentru nivelul de maestru se cer un şir de cerinţe: să se desfăşoare antrenamente, explica kihon-ul. Una din cele mai importante abilităţi este de a fi creativ. Avînd în vedere caracteristicile tale psiho-fizice trebuie să elaborezi şi să implimentezi propriul set a celor mai eficiente tehnici pentru atingerea rezultatului scontan. De asemenea, un punct important este kata.
Una din cele mai importante modalităţi de a identifica punctele slabe, punctele forte , în scopul de a îmbunătăţi tehnicile - sunt turnele.
Black-Belt-nivelul măestriei.
Culoarea neagră le absoarbe pe toate, aşa că în mod tradiţional este considerată un simbol al înţelepciunii.
Pasul de la maro la centura neagră -sunt una din cele mai notorii momente din viaţa fiecărui adept al artelor marţiale. Acesta este obiectivul suprem al fiecăruia, dar nu toţi reuşesc, cerinţele sunt de-a dreptul istovitoare. Care deja au obţinut acest grad na-u dreptul să se oprească, crezînd ca acum au realizat totul. Trebuie să continuăm neapărat să ne antrenăm, şi apoi după un timp, centura neagră va începe să se deteriorizeze, revenind la culoarea albă iniţială. Expertul din nou va deveni student, dar pe un alt făgaş.
Instrumentul primordial la acest nivel este arta profundei cercetări de sine. Analizaţi-vă mintea, gîndurile, corespund oare nivelului black belt? Aceiaşi auto-examinare este necesară şi în procesul de formare, mai ales-în sparring. De ce am pierdut lupta? Cum să realizezi cel mai eficent tehnica?
Pornind de la acest nivel, sunteţi responsabili pentru tot ceea ce vi se întîmplă la antrenamente.
Depune eforturi pentru a creşte, a progresa. Nu aştepta comenzi de la antrenori.
Învaţă să iubeşti pe toţi asemeni ţie, caută, vezi bunul din inima fiecăruia.
OSU !!!
Publicat de
Gandrix
la
04:13
6
comentarii
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
Karate Inside
vineri, 12 noiembrie 2010
Kyokushin 10-th European Open Weight Championship
OSU !!!
Publicat de
Gandrix
la
07:01
0
comentarii
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
campionat kyokushin
miercuri, 10 noiembrie 2010
Giorgio Petrosyan devine campionul K-1 World Max
Recent sa încheiat turneul final K-1 a seriei World Max desfăşurat în Tokio, cîştigat pentru a doua oara de Giorgio Petrosyan.
Rezultatele turneului:
categoria 85 kg.
Faciano Da Silva VS. Jan Kaszuba- decizia unanimă
categoria 63 kg.
Shunsuke Oishi VS. Makoto Nishiama- decizia unanimă
Superfight (MMA)
Satoshi Ishii îl invinge pe Katsuori Shibata
Sferturi de finală (1/4)
Mike Zambidis VS. Yuchiro Nagashima-KO runda 3.
Giorgio Petroszan VS. Alber Kraus-decizia unanimă.
Gago Drago VS. Mo Khamali-decizie unanimă.
Zoshihiro Sato VS. MIchal Glogovschi-decizie unanimă.
Superfight
Utah Kubo VS. Hiroyu-decizie unanimă
Semifinale (1/2).
Giorgio Petrosyan VS. Mike Zambidis-decizie unanimă
Yoshihiro Sato VS. Gago Drago-decizie unanimă
Superfight
Yuya Yamomoto VS Seichi Ikemoto-KO runda doua.
Finala
Giorgio Petrosyan VS Yoshihiro Sato-decizie unanimă.
Rezultatele turneului:
categoria 85 kg.
Faciano Da Silva VS. Jan Kaszuba- decizia unanimă
categoria 63 kg.
Shunsuke Oishi VS. Makoto Nishiama- decizia unanimă
Superfight (MMA)
Satoshi Ishii îl invinge pe Katsuori Shibata
Sferturi de finală (1/4)
Mike Zambidis VS. Yuchiro Nagashima-KO runda 3.
Giorgio Petroszan VS. Alber Kraus-decizia unanimă.
Gago Drago VS. Mo Khamali-decizie unanimă.
Zoshihiro Sato VS. MIchal Glogovschi-decizie unanimă.
Superfight
Utah Kubo VS. Hiroyu-decizie unanimă
Semifinale (1/2).
Giorgio Petrosyan VS. Mike Zambidis-decizie unanimă
Yoshihiro Sato VS. Gago Drago-decizie unanimă
Superfight
Yuya Yamomoto VS Seichi Ikemoto-KO runda doua.
Finala
Giorgio Petrosyan VS Yoshihiro Sato-decizie unanimă.
Publicat de
Gandrix
la
03:46
0
comentarii
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
K-1
luni, 8 noiembrie 2010
Cain Velasquez and his daughter
Publicat de
Gandrix
la
03:50
0
comentarii
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
UFC
luni, 1 noiembrie 2010
Luptele Campionatului European Kyokushin-kan
Cele mai interesante momente ale campionatului, ce a avut loc la data de 23 octombrie, Varna (Bulgaria).
OSU !!!
OSU !!!
Publicat de
Gandrix
la
10:28
0
comentarii
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
campionat kyokushin
vineri, 29 octombrie 2010
KATA
OSU !!!
Publicat de
Gandrix
la
04:55
0
comentarii
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
training
KYOKUSHIN
OSU !!!
Publicat de
Gandrix
la
04:44
1 comentarii
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
Karate Inside
vineri, 22 octombrie 2010
duminică, 17 octombrie 2010
Vitali Klitschko şi-a apărat titlul de campion
Vitali Klitschko şi-a apărat titlul de campion mondial la box profesioinist în versiunea WBS, într-un duel de 12 runde care a avut loc la Hamburg (Gremania). Shannon Briggs a fost zdrobit de loviturile devastatoare a lui Klitschko, acesta nefiind în stare nicidecum să se apropie, ţinut la distantă şi ţintit cu lovituri precise. Vitali nu a lăsat nici o şansă adversarului şi a câştigat cu scorul de:
- 120-105
- 120-107
- 120-107
Publicat de
Gandrix
la
03:50
0
comentarii
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
Boxing
Cele mai sexy femei din UFC
Visul bărbaţilor s-a împlinit. Superba Arianny Celeste, fata ringului în UFC, a pozat în Playboy! Deşi numărul respectiv al revistei nu a apărut, pozele au ajuns pe internet!
Vezi aici pozele
Numărul din noiembrie al revistei Playboy o are ca vedetă pe frumoasa de 24 de ani din UFC, Arianny Celeste! După multe apariţii în reviste precum Maxim, FHM sau Sports Illustrated, bruneta născută în Las Vegas a pozat şi în Playboy! Arianny Celeste este fata ringului în UFC din 2006. Arianny nu a fost deloc fericită că pozele au apărut pe internet. Ea a scris pe Twitter că va da în judecată site-ul care a publicat pozele
NO COMMENT
Arianny Celeste
Gina Carano
Publicat de
Gandrix
la
03:24
0
comentarii
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
UFC
sâmbătă, 16 octombrie 2010
Două surori fac un turneu la lupte, ca să-şi găsească viitorul soţ!
Două surori specialiste in Kung-Fu, vor organiza un festival de 3 zile la diferite lupte, ca să-şi găsească viitorul soţ! Vezi de ce organizează festivalul şi care vor fi probele.
Surorile Xiao Lin şi Yin vor organiza un turneu de 3 zile in sud- estul Chinei, iar câştigătorul va putea să o ceară în căsătorie pe una din ele.
În prima zi, competitorii trebuie să îndure o zi întreagă la tras cu arcul. Apoi, aceştia o să care greutăţi foarte mari cu ajutorul unor suliţe de bambus până la o destinaţie nedezvăluită. Dacă competitorul nu a leşinat din cauza epuizării, în ultima zi se va lupta cu una dintre surori într-o bătălie care poate avea şi arme!
Pot alege să se lupte cu mâinile goale sau cu armele - noi nu vom da înapoi. Dacă nu ne pot învinge, nu sunt vrednici pentru noi, a explicat Lin.
Am incercat agenţii, dar bărbaţii pe care i-am întâlnit erau prea slabi. Îi puteam învinge lejer, a spus şi Yin.
Aşa că am apelat la o metodă veche numita Bi Wu Zhao Qin - era metoda prin care prinţesele războinice îşi găseau bărbaţii.
Sursa: www.kombat.ro
Publicat de
Gandrix
la
13:05
0
comentarii
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
Karate Inside
vineri, 15 octombrie 2010
Antrenamente înainte de campionat(turneu)
Programul antrenamentelor trebuie să fie adaptat în funcţie de intensitatea mişcărilor aşteptată la turneu, prin aceasta se înţelege nivelul de lactată care poate fi realizat. Nivelul acumulării lactatei se caracterizează prin nivelul de sânge de la 2-4. În box concentraţia de lactată este cunoscută ca fiind de 16 unităţi, ceea ce este destul de mare, alergatul la distanţă de 1500 metri - 22 unităţi, care este foarte mare în comparaţie cu alte sporturi. Dacă vom măsura nivelul a doi campioni la box pe parcursul a 12 runde, cifrele vor arăta mai mult decât 16 unităţi, la drept vorbind sportivii sunt într-o formă bună, lactata se acumulează puţin şi ei sunt în stare să prelungească lupta. Dar dacă vom măsură concentraţia imediat după 12 runde, se presupune vor depune efortul maxim pentru a câştiga, nivelul va ajunge la 22 unităţi, ceea ce este tipic pentru un alergător la distanţa de 1500 m.
Nivelul de acumulare a lactatei în Kyokushin variază între 15 şi 22 unităţi, din cauza că sunt solicitate mai multe grupuri musculare, în comparaţie cu boxul (picioare), în timp ce frecvenţa mişcărilor este mai mică decât la alergatul pe distanţa de 1500 m. Desigur, ultimul minut din runda finală va înregistra cel mai mare nivel. Organismul are proprietăţile naturale, ce tind spre eliberarea concentraţiei lactatei. Lactata este eliminată de transportatorul intern - sângele. Corpul nostru se împotriveşte durerilor musculare şi rigidităţii cauzate de concentraţiile mari de lactată. Acest proces are loc în decurs de o oră după cele trei runde de kumite. Poate fi uşor eliminat cu ajutorul exerciţiilor care necesită 50% de oxigen, este destul 30 min. de exersare. Puţină mişcare, câteva lovituri cu picioarele, mâinele, sărituri, ei sunt întodeauna în mişcare mai ales membrele inferioare. Aceasta se practică la campionatele europene, mondiale, atunci când lupta este departe de a fi terminată şi este necesar o relaxare completă între runde. Se recomandă aşa-numita “răcire după luptă”. Răcirea accelerează procesul de eliminare a acidului lactic, relaxând muşchii.
Chiar şi după turneu ar fi mai bine să încetiniţi treptat mişcările, oprirea bruscă este un mod sigur de a achiziţiona dureri musculare şi rigiditate în ziua următoare. Răcirea muşchilor asigură o mai bună recuperare. La turneele de karate (kumite) în care durata de luptă variază între 3-10 min (4 runde). După stamină, un rol important îl joacă - viteza în regim de rezistenţă. Cu cât mai mult poţi lovi cu mâinele şi picioarele în regim susţinut, şi din punct de vedere tehnic arată bine, cu atât mai mari sunt şansele de a câştiga, dacă nu prin Knockout, atunci prin superioritate (la decizia arbitrilor).
Rezistenţa poate fi imbunătăţită prin antrenamentele de anduranţă generală şi specială.
Când sunteţi în formă bună, nu aveţi nevoie de mult timp de pregătire pentru turneu. A menţine cea mai bună formă nu se recomandă, în cazul acesta organizmul este stresat continuu, fiindcă se efectuează sarcini prea grele. Situaţia ideală este atunci când vă aflaţi la un anumit nivel, pe care îl menţineţi constant, şi cu 2-3 luni înaintea competiţiilor începeţi să forţaţi, treceţi la o treaptă mai înaltă.
Un antrenor experimentat va ghida în această privinţă, va spune cât de mult puteţi solicita, de la corpul dumneavoastră, altfel este mare riscul de a vă suprasolicita, şi acesta va pune punct participării de succes.
Un loc aparte îl au antrenamentele pe intervale, am vorbit despre aceasta la una din subiectele anterioare (antrenamentul circuit) şi ar trebui să fie utilizate în locul sau să constitue un ados la alergat, înot, ciclism. Antrenamentele pe intervale constau în exerciţii de scurtă durată de 2-8 min. dar explosive (vezi antrenamentul circuit). Perioadele de odihnă sunt foarte importante şi trebuie să se ţină cont de durata acesteia. Dacă intensitatea atinsă este de 80 - 90% (aceasta se numeşte un antrenament intensiv pe intervale) pentru recuperare va fi nevoie de 4-5 minute, în funcţie de distanţa parcursă, de tipul terenului: accidentat, nisip , zăpadă etc.
În astfel de cazuri, numărul de repetiţii trebuie să fie între 5 şi n. Pe de altă parte, în cazul în care intensitatea este de 60 - 80% din maxim, ( extensiv pe intervale), numărul de repetări trebuie să fie mai mare, să spunem, 10-15, recuperare necesită 45 de secunde între circuite.
Durata unui astfel de antrenament pe intervale este relativ scurtă 15-20 min, dar este foarte eficient.
Îl puteţi aplica în lucrul cu sacul, lape. Timpul de exersare nu mai puţin de o minută, aduce la creşterea procesului anaerobe, toleranţei la acidul lactic. Intensitatea exerciţiilor pe intervale trebuie să crească treptat, perioadele de recuperare se scurtează cu cât ne apropiem de turneu. Antrenamentele rezistenţei generale, fie pe termen lung, fie pe intervale trebuie sa ocupe 50% din programul de antrenament înainte de competiţie cu 6-12 saptămâni. Cu cât mai mult ne apropiem de eveniment cu atât antrenamentele capătă un specific al său, vizând impunerea condiţiilor asemenea unei lupte reale (kumite).
OSU !!!
autor - Michel Wedel
traducerea - Gandrix
Publicat de
Gandrix
la
10:36
0
comentarii
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
training
duminică, 10 octombrie 2010
Anunţul oficial al luptelor UFC 121
UFC 121 Brock Lesnar vs. Cain Velasquez, Las Vegas, Nevada.
Brock Lesnar, cel mai mare luptător al Planetei, îşi va apăra titlul în categoria grea într-un duel cu Cain Velsaquez. Deasemenea la acest turneu vor participa un şir de nou-veniţi promiţători şi veterani experimentaţi.
UFC a confirmat oficial următoarele lupte:
sursa: www.ufc.com
Brock Lesnar, cel mai mare luptător al Planetei, îşi va apăra titlul în categoria grea într-un duel cu Cain Velsaquez. Deasemenea la acest turneu vor participa un şir de nou-veniţi promiţători şi veterani experimentaţi.
UFC a confirmat oficial următoarele lupte:
sursa: www.ufc.com
Fields 2010 K-1 World Grand Prix
Sunt cunoscute perechile care vor lupta în marea finală World Grand Prix din Tokio. Mai întâi de toate a avut loc tragerea la sorţi, cine va lupta în primul cerc al competiţiei.
Tragerea la sorţi o combinaţie ce vizează norocul şi strategia, unde doar parţial se ia în considerare rezultatul luptelor din WGP Final 16. În primul rând se determină durata (timpul) petrecut în disputele Final 16, a fiecărui participamt în parte. Fiecare luptător selectează mingea a căror numere sunt ascunse sub un strat de protecţie. Câştigătorul celui mai scurt meci selectează în primul rând, şi în consecinţă câştigătorul celui mai lung meci, trage mingea ultimul.
Tragerea la sorţi o combinaţie ce vizează norocul şi strategia, unde doar parţial se ia în considerare rezultatul luptelor din WGP Final 16. În primul rând se determină durata (timpul) petrecut în disputele Final 16, a fiecărui participamt în parte. Fiecare luptător selectează mingea a căror numere sunt ascunse sub un strat de protecţie. Câştigătorul celui mai scurt meci selectează în primul rând, şi în consecinţă câştigătorul celui mai lung meci, trage mingea ultimul.
Gokhan Saki vs.Daniel Ghiţă
Mighty Mo vs. Peter Aerts
Alistair Overim vs.Tyrone Spong
Semmy Schilt vs.Kyataro
Publicat de
Gandrix
la
06:31
0
comentarii
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
K-1
sâmbătă, 9 octombrie 2010
Lyoto Machida - samuraiul secolului XXI în MMA
Este vorba despre omul care a adus MMA pe un nou făgaş. Se poate spune că într-o oarecare măsură a revoluţionat acest sport. Acolo unde nimeni nu mai credea să vadă ceva nou, o lume condusă totalmente de muai-thai, box, jui-jitsu. Lyoto demonstează cât de efective sunt artele marţiale în mâinele celor pricepuţi. La început îi desconsiderau stilul, dar după ce a lăsat în urmă sa luptărori de top, experţi în muai-thai, box, grapling, începe să fie respectat.
Pe parcursul tuturor luptelor predomină tehnicul, şi spiritul neclintit a lui Machida.
Lyoto „The Dragon” Machida s-a născut în „El Salvador” după care se mută la Belen, unde trăieşte şi se antrenează până în ziua de azi. El este cel deal treilea fiu a maestrului Shotokan Yoshizo Machida, este important de menţionat că mai are patru feciori: Takeo, Shinzo, Lyoto,Kenzo. Numai fiul cel mai mic nu a mers pe urmele tatălui său, optând pentru profesia de reporter.Ceilalţi sau dedicat trup şi suflet artelor marţiale, pe parcurs înregistrând succese remarcabile. Dar starul rămâne a fi Lyoto, ce nu este de mirare, fiind născut într-o mafilie cu tradiţie de zeci de ani în Karate. De mic copil începu să însuşească elementele de bază sub îndrumarea tatălui sau. La 13 ani avea deja 10 ani de practică, din mâinele tatălui primeşte centura neagră. În acest răstimp este interesat şi de alte stiluri, astfel la vârsta de 12 ani îşi îndreptă atenţia spre sumo, succesele nu întârzie să apară, locul 2 la campionatul brazilian de sumo, categoria 115 kg. Pe vremea ceea jiu-jitsu se bucură de o popularitate nemaipomenită în Brazilia şi Lyoto, nu ezită a o lua la înarmare, sub călăuzirea maeştrilor Alekselya Cruz şi Kahu Carlos. Când avea 15 ani îi este consfinţit titlul de onoare, apărătorul familiei.
Shinzo: Putea bate fundu oricui, nici nu aveau timp să înţeleagă ce se întâmplă cu ei, astfel impunea frica şi respectul.
Pentru a-l înţelege pe Lyoto ca luptător în toată complexitatea sa, trebuie să se apeleze la surse şi anume, persoana care în mare măsură a contribuit la devenirea sa, şi anume tatăl său.
Condus de setea autodeterminării, setea de noi provocări, La 21 de ani Yoshizo Machida decide să se mute în Brazilia, luând cu el ceva haine de schimb, trei expresii în portugheză, şi o enormă dorinţă de a raspândi învăţăturile Shotokan Karate. Aşa cum proceda mentorul său, maestrul Masashiko Tanaka, triplu campion mondial. Cu ajutorul diasporei Japoneze Yoshizo petrece un an câştigându-şi existenţa într-o companie de inginerie şi după expirarea contractului, maestrul cu 7 dan decide să ia parte la turneul de Karate din Brasilia. El devine câştigător, şi este invitat în Bahia, pentru a deschide o academie de arte marţiale ce îi poartă numele, acolo o întâlneşte pe viitoarea soţie, Dona Ana Claudio Carvalio cu care a crescut 4 copii. În 1980 Lyoto se intoarce înapoi la Belem, unde va deschide propria academie într-o casă cu două etaje, situată in inima oraşului.
Yoshizo: Sunt de statură mică, totdeauna trebuia să lupt cu cei care mă depăşeau în dimensiuni, atuul meu era viteza ce era o pedică pentru ei de a-şi folosi avantajele.
Yoshizo îi impunea să concureze unul cu altul, şi ei nu ezitau să participe la diverse turnee.
Lyoto: Tatăl meu îmi spunea mereu că un samurai este întotdeauna singur, şi întotdeauna ne-a învăţat să luptăm pentru noi înşine.
Timpul trece, Lyoto adună experienţă şi este dornic să-şi încerce puterile. Chiar de mic copil văzând primele lupte în UFC, rămâne tentat de ideia de a intra în octagon, singur unu la unu cu frica, cu propriile slăbiciuni.
Shinzo: Lyoto a vrut să lupte pentru prima dată când avea doar 17 ani, tatăl nu i-a permis spunându-i că sunt nişte lupte criminale, în cele din urmă conghid la ceea când va termina facultatea va putea face orice.
În familia lui Machida, cel puternic ia decizia, cel înţelept se conformează ei, în felul acesta nu-i rămânea decât să-şi absolvesacă facultatea de Educaşie Fizică a Universităţii din Para, devenind liber începu să demonstreze lumii eficacitatea stilului tatălui său. Astfel a început calea spre MMA.
Visul de a cuceri centura de campion la cea mai prestigioasă organizaţie MMA din lume este aproape ca niciodată. Primele două dispute în UFC au fost împotriva lui Sam Hoger, UFC 67 şi David Heath, UFC 70. Ambele au fost cucerite la decizia arbitrilor. Următorul apel de la UFC 76 contra veteranului Pride Kazushiro Nakamura şi acesta înfrânt la decizia arbitrilor. Nici unul dintre adversari nu au putut face faţă stilulul imprevizibil a lui Machida. Au fost momente când runde întregi adversarii nu puteau să aplice măcar o lovitură. Stilul nestandart, posturile, timingul, viteza au devenit un obstacol insurmontabil pentru toţi cei care il întâlnesc în luptă.
Lyoto Machida: M-am antrenat cu cele mai bune echipe, cu cei mai buni antrenori, partenerii de sparing din întreaga lume şi în cele din urmă, am realizat că arma pe care o tot căutam se află la propria familie numita - Machida Karate.
În ciuda dominaţiei totale asupra adversarilor săi rămâne a fi un luptător contraversat. Mulţi au considerat stilul său plictisitor, maniera de luptă - calculată, în timp ce alţii îl consideră un tactician genial.
Yoshizo recunoaşte că stilul lui Lyoto este foarte diferit de al său: Lyoto dezvoltă un stil care merge de la apărare, care este foarte important în MMA, nu este o coincidenţă faptul că atacurile adversarilor săi rareori îş-i ating ţinta. Am avut multe convergenţe spunându-i că nu trebuie să dea nici un punct adversarului, trebuie să obţină victoria în cel mai puţin timp posibil.
La UFC 79, luptă împotriva judokanului Romean Sokodzhu Thiery. Machida - învingător.
Următoarea dispută a fost cea de la UFC 84, contra fostului campion în categoria free Tito Ortiz, acesta încercând să facă faţă presingului lui Machida, dar nu-i reuşeşte. În runda a treia Tito Ortiz cade victimă loviturii nimicitoare cu genunchiul, căzând la podea Lyoto se avântă peste el grabindu-se să-l termine, riscând enorm. Lupta se încheie cu scorul de 30 - 27 - Machida.
Este uimitor faptul ca el atinge rezultate excelente chiar şi fără o pregătire fizică serioasă. Pentru a se califica în lupta pentru titlu este nevoie să treacă de Thiago Silva, şi îi reuşeşte, trimiţându-l în knockout. Şi acum marea provocare, Lyoto faţă în faţă cu Rashad Evans - sportiv redutabil, care nu cunoscuse până acum pierderi - ( 0 loss). bătălia pentru titlu de campion. 8 min. 57 de sec. - atât îi trebuia pentru a trimite în knokcout un campion UFC de talia lui Rashad Evans.
La moment statistica luptelor include 16 victorii şi o înfrângere, din ultima sa dispută cu un alt brazilian celebru, Mauricio "Shogun".
autorul - Andrew Tsarkov
traducerea - Gandrix
OSU !!!
Pe parcursul tuturor luptelor predomină tehnicul, şi spiritul neclintit a lui Machida.
Lyoto „The Dragon” Machida s-a născut în „El Salvador” după care se mută la Belen, unde trăieşte şi se antrenează până în ziua de azi. El este cel deal treilea fiu a maestrului Shotokan Yoshizo Machida, este important de menţionat că mai are patru feciori: Takeo, Shinzo, Lyoto,Kenzo. Numai fiul cel mai mic nu a mers pe urmele tatălui său, optând pentru profesia de reporter.Ceilalţi sau dedicat trup şi suflet artelor marţiale, pe parcurs înregistrând succese remarcabile. Dar starul rămâne a fi Lyoto, ce nu este de mirare, fiind născut într-o mafilie cu tradiţie de zeci de ani în Karate. De mic copil începu să însuşească elementele de bază sub îndrumarea tatălui sau. La 13 ani avea deja 10 ani de practică, din mâinele tatălui primeşte centura neagră. În acest răstimp este interesat şi de alte stiluri, astfel la vârsta de 12 ani îşi îndreptă atenţia spre sumo, succesele nu întârzie să apară, locul 2 la campionatul brazilian de sumo, categoria 115 kg. Pe vremea ceea jiu-jitsu se bucură de o popularitate nemaipomenită în Brazilia şi Lyoto, nu ezită a o lua la înarmare, sub călăuzirea maeştrilor Alekselya Cruz şi Kahu Carlos. Când avea 15 ani îi este consfinţit titlul de onoare, apărătorul familiei.
Shinzo: Putea bate fundu oricui, nici nu aveau timp să înţeleagă ce se întâmplă cu ei, astfel impunea frica şi respectul.
Pentru a-l înţelege pe Lyoto ca luptător în toată complexitatea sa, trebuie să se apeleze la surse şi anume, persoana care în mare măsură a contribuit la devenirea sa, şi anume tatăl său.
Condus de setea autodeterminării, setea de noi provocări, La 21 de ani Yoshizo Machida decide să se mute în Brazilia, luând cu el ceva haine de schimb, trei expresii în portugheză, şi o enormă dorinţă de a raspândi învăţăturile Shotokan Karate. Aşa cum proceda mentorul său, maestrul Masashiko Tanaka, triplu campion mondial. Cu ajutorul diasporei Japoneze Yoshizo petrece un an câştigându-şi existenţa într-o companie de inginerie şi după expirarea contractului, maestrul cu 7 dan decide să ia parte la turneul de Karate din Brasilia. El devine câştigător, şi este invitat în Bahia, pentru a deschide o academie de arte marţiale ce îi poartă numele, acolo o întâlneşte pe viitoarea soţie, Dona Ana Claudio Carvalio cu care a crescut 4 copii. În 1980 Lyoto se intoarce înapoi la Belem, unde va deschide propria academie într-o casă cu două etaje, situată in inima oraşului.
Yoshizo: Sunt de statură mică, totdeauna trebuia să lupt cu cei care mă depăşeau în dimensiuni, atuul meu era viteza ce era o pedică pentru ei de a-şi folosi avantajele.
Yoshizo îi impunea să concureze unul cu altul, şi ei nu ezitau să participe la diverse turnee.
Lyoto: Tatăl meu îmi spunea mereu că un samurai este întotdeauna singur, şi întotdeauna ne-a învăţat să luptăm pentru noi înşine.
Timpul trece, Lyoto adună experienţă şi este dornic să-şi încerce puterile. Chiar de mic copil văzând primele lupte în UFC, rămâne tentat de ideia de a intra în octagon, singur unu la unu cu frica, cu propriile slăbiciuni.
Shinzo: Lyoto a vrut să lupte pentru prima dată când avea doar 17 ani, tatăl nu i-a permis spunându-i că sunt nişte lupte criminale, în cele din urmă conghid la ceea când va termina facultatea va putea face orice.
În familia lui Machida, cel puternic ia decizia, cel înţelept se conformează ei, în felul acesta nu-i rămânea decât să-şi absolvesacă facultatea de Educaşie Fizică a Universităţii din Para, devenind liber începu să demonstreze lumii eficacitatea stilului tatălui său. Astfel a început calea spre MMA.
Încă din anii de şcoală este prezentat lui Antonio Inoki specialist în wrestling, şi acesta îl ea sub tutela sa. Machida îşi înbunătăţeşte nivelul de muai-thy aflându-se în Thailanda. El este ajutat de Inoki ca acesta să se alăture participanţilor diverselor activităţi competiţionale, inclusiv New Japan prowreslings Ultimate Crush ce a avut loc pe 2 mai 2003, în care îl învinge pe Kengo Watanabe. În afară de asta, mai apare şi la alte competiţii recomandate de Inoki, Jungle Fight în Brasilia, unde îl înfrânge pe viitorul premiant a Ultimate Fighter Stephan Bonner şi Inoki Bom-ba-ye 2003 în care este învins viitorul campion UFC, Rich Franklin. De asemenea a avut o prestaţie notabilă în K-1 (formatul MMA), luptători de top ca Macdonolds, Sam Greco cedează în faţa lui Machida. În ultima sa lupta din K-1 K-1 Heroes îl cîştigă la decizia unanimă a arbitrilor pe actualul campion UFC lightweight, B.J. Pena. În karate a fost de două ori campion a Braziliei, şi al doilea la Campionatul Americii.
Visul de a cuceri centura de campion la cea mai prestigioasă organizaţie MMA din lume este aproape ca niciodată. Primele două dispute în UFC au fost împotriva lui Sam Hoger, UFC 67 şi David Heath, UFC 70. Ambele au fost cucerite la decizia arbitrilor. Următorul apel de la UFC 76 contra veteranului Pride Kazushiro Nakamura şi acesta înfrânt la decizia arbitrilor. Nici unul dintre adversari nu au putut face faţă stilulul imprevizibil a lui Machida. Au fost momente când runde întregi adversarii nu puteau să aplice măcar o lovitură. Stilul nestandart, posturile, timingul, viteza au devenit un obstacol insurmontabil pentru toţi cei care il întâlnesc în luptă.
Lyoto Machida: M-am antrenat cu cele mai bune echipe, cu cei mai buni antrenori, partenerii de sparing din întreaga lume şi în cele din urmă, am realizat că arma pe care o tot căutam se află la propria familie numita - Machida Karate.
În ciuda dominaţiei totale asupra adversarilor săi rămâne a fi un luptător contraversat. Mulţi au considerat stilul său plictisitor, maniera de luptă - calculată, în timp ce alţii îl consideră un tactician genial.
Yoshizo recunoaşte că stilul lui Lyoto este foarte diferit de al său: Lyoto dezvoltă un stil care merge de la apărare, care este foarte important în MMA, nu este o coincidenţă faptul că atacurile adversarilor săi rareori îş-i ating ţinta. Am avut multe convergenţe spunându-i că nu trebuie să dea nici un punct adversarului, trebuie să obţină victoria în cel mai puţin timp posibil.
La UFC 79, luptă împotriva judokanului Romean Sokodzhu Thiery. Machida - învingător.
Următoarea dispută a fost cea de la UFC 84, contra fostului campion în categoria free Tito Ortiz, acesta încercând să facă faţă presingului lui Machida, dar nu-i reuşeşte. În runda a treia Tito Ortiz cade victimă loviturii nimicitoare cu genunchiul, căzând la podea Lyoto se avântă peste el grabindu-se să-l termine, riscând enorm. Lupta se încheie cu scorul de 30 - 27 - Machida.
Este uimitor faptul ca el atinge rezultate excelente chiar şi fără o pregătire fizică serioasă. Pentru a se califica în lupta pentru titlu este nevoie să treacă de Thiago Silva, şi îi reuşeşte, trimiţându-l în knockout. Şi acum marea provocare, Lyoto faţă în faţă cu Rashad Evans - sportiv redutabil, care nu cunoscuse până acum pierderi - ( 0 loss). bătălia pentru titlu de campion. 8 min. 57 de sec. - atât îi trebuia pentru a trimite în knokcout un campion UFC de talia lui Rashad Evans.
La moment statistica luptelor include 16 victorii şi o înfrângere, din ultima sa dispută cu un alt brazilian celebru, Mauricio "Shogun".
autorul - Andrew Tsarkov
traducerea - Gandrix
OSU !!!
Publicat de
Gandrix
la
11:05
0
comentarii
Trimiteți prin e-mail
Postați pe blog!Trimiteți pe XDistribuiți pe FacebookTrimiteți către Pinterest
Etichete:
best fighters
Abonați-vă la:
Postări (Atom)