joi, 30 aprilie 2009

IKO 1 şi IKO 2


Kancho Shokei Matsui şi Kenji Midori, antrenament Masutatsu Oyama

Ca urmare a decesului lui Masutatsu Oyama, Organizaţia Internaţională de Kyokushin se divide în mai multe fracţiuni, dintre care cele mai renumite sunt IKO 1 şi IKO 2.
Preşedintele IKO 1, Kancho Shokei Matsui (President of the IKO Kyokushinkaikan) a fost unul din cei mai buni ucenici, numit mâna dreaptă a lui Masutatsu Oyama - fondatorul stihiei ce se numeşte Kyokushinkaikan.

Kancho Shokei Matsui

Este interesant de menţionat că el este unul dintre puţinii care a reuşit să depăşească testul "100 man kumite", unde trebuie să rezişti 100 de oponenţi într-un full-contact fără compromis, fiecare luptă durează două minute. Pe lângă aceasta devine campion mondial. În prezent este shihan având 8 DAN.



Shokei Matsui 100 man kumite




Kenji Midori este cel al doilea predecisor a lui Oyama care înfiinţează organizaţia IKO 2, un talent rar cu o tehnică formidabilă. În comparaţie cu Kancho Shokei Matsui, Midori trece testul 50 man fights. În 1991 uimeşte toată lumea câştigând titlul de campion mondial, numai cu o înălţime de 1,65 şi cântărind 70 kg. graţiei tehnicii ieşite din comun. Este recunoscut prin lovitura sa covârşitoare mawashi-geri jodan şi este deşinătorul centurei negre 6 DAN.

Kenji Midori

Mawashi-geri jodan de Kenji Midori



2 comentarii:

  1. video cu "Mawashi-geri jodan de Kenji Midori" este super!

    RăspundețiȘtergere
  2. ARIGATO creatorilor Blogului!!!
    In sfirşit a aparul si in RM un astfel de blog!
    Informatia expusa este interesanta (combinarea teoriei cu video!), ampla, bine structrata şi foarte foarte utila!
    Spor la munca!!!

    RăspundețiȘtergere