duminică, 14 martie 2010

Kyokushin knockouts

Iată  şi mult aşteptata rubrică Kyokushin Knokouts. De fapt avem închipuire ce înseamnă  termenul knockouts, dar în kyokushin acesta capată un specific al său. Cunoaştem că  formatul  de luptă kyokushin nu admite loviturile cu pumnul in faţă, deoarece lupta este (full,direct contact) şi în felul acesta adversarii se vor măcelări sîngeros  unul  pe altul ce iş-i va pierde din atracţia spectatorilor,si ceia ce numim bunul-simţ (uman).

Ba mai mult ca atît este cu mult mai greu să trimiţi un adversar la podea graţie tehnicii de picior,unde trebuie sa dai dovadă de măestrie. Cele mai dese knockouts în kyokushin parvin de la loviturile cu picioarele High-kick (mawashi-geri),low kick,apoi cele cu mîinile (tsuki).

Aici aş vrea să vă aduc la cunoştinţă unul din cei mai de seamă KO-işti kyokushinkai  renumitul cecen Lechi Kurbanov pe lingă el mai sînt Arthur Hovanasian,din IKO-1, Tsukomoto, Valeri Dimitrov din Iko-2 aceştia îşi ştiu treaba pe tatami,posedă o tehnică de luptă îndreptată spre a anihila,distruge adversarul cît mai repede,loviturile lor explozive işi ating ţelul imediat.

Cît despre Lechi Kurbanov pot să spun că mai întîi a aparut el şi apoi ceia ce înseamna cu adevarat Knockout în kyokushin,ulterior acesta practică şi taekwon-do pentru aş-i perfecţiona loviturile high-kick,adăugînd la explozia loviturilor frumuseţe şi precizie. Vă las sa priviţi cu ochii nedumeriţi aceste momente knockout.